Herontwikkeld Gelderlandplein bekroond met NRW Jaarprijs

Het herontwikkelde, ingrijpend gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam Buitenveldert van Kroonenberg Groep heeft de NRW Jaarprijs 2016 gewonnen. Lesley Bamberger en Paul Bremmer hebben tijdens het NRW Jaarcongres de sculptuur in ontvangst genomen.

'We hebben met ontzettend veel plezier en energie aan dit project gewerkt en zijn ongelooflijk trots op het resultaat en de waardering', aldus Lesley Bamberger namens Kroonenberg Groep.

De NRW jaarprijs is een prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector. De andere genomineerde projecten waren:

  • De Passage in Den Haag, ingediend door Multi en AM.
  • Heuvel in Eindhoven, ingediend door CBRE, CBRE GI en Syntrus Achmea
  • Hoogzandveld in Nieuwegein, ingediend door Ovidius, Albert Heijn Hoogzandveld en ONB Architecten.

Jos Sentel, voorzitter van de vakjury, zegt in zijn toelichting: 'Met de herontwikkeling en uitbreiding van het Gelderlandplein heeft Kroonenberg Groep een duidelijk statement gemaakt met een simpel recept: sta voor je keuzes! De Jury heeft veel waardering voor het compromisloze resultaat. Er zijn zeer duidelijke – en soms zeer gedurfde – keuzes gemaakt en er is vastgehouden aan glasheldere principes. Het resultaat is een uniek multifunctioneel project op het fundament van een bijna 50-jarige winkellocatie.'

Vorig jaar werd de NRW Jaarprijs toegekend aan de Markthal in Rotterdam.