PPF koopt kantoorgebouw Hofplein 19

PPF Real Estate Holding heeft het kantoorgebouw gelegen aan Hofplein 19 in Rotterdam gekocht van Hofplein OG.

PPF Real Estate Holding heeft het kantoorgebouw gelegen aan Hofplein 19 in Rotterdam gekocht van Hofplein OG.

Het gebouw uit 1986 bestaat uit 13.137 m² vvo kantoorruimte en wordt door PPF Real Estate volledig herontwikkeld tot een modern en efficient kantoorgebouw. De koopsom is volgens het Kadaster € 7,9 mln.
Hofplein 19 was een belegging van Fortress, maar vanwege de financiële problemen van deze vastgoedonderneming is het kantoorgebouw overgegaan naar de financier FGH. Fortress kocht het in 2006 van Bouwfonds IEF en verhuurde het een jaar later aan ROC Zadkine. De Rotterdamse onderwijsinstelling is later verhuisd naar het nabijgelegen Technicon gebouw aan het Benthemplein.
PPF is tevens eigenaar van het naastgelegen gebouw Hofpoort, de voormalige Shell toren. Hier wordt momenteel een grootscheepse verbouwing uitgevoerd voor huurder Spaces.

PPF Real Estate is onderdeel van PPF Group, dat investeert in uiteenlopende marktsegmenten zoals: telecommunicatie, bank- en financiële services, verzekeringen, vastgoed, mijnindustrie, landbouw, retail en biotechnologie.
PPF’s focus strekt zich uit van de Europese markt naar de Verenigde Staten en Azië. PPF Group bezit wereldwijd activa ter waarde van in totaal circa € 24 mrd. In Nederland heeft PPF de afgelopen 2 jaar 11 gebouwen verworven met een totale waarde van meer dan € 300 mln.

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft verkoper commercieel geadviseerd bij deze transactie. NautaDutilh heeft de juridische advisering namens koper uitgevoerd, terwijl CVO Group voor de technische begeleiding van koper heeft zorggedragen. NL real estate heeft PPF Real Estate geadviseerd bij het gehele commerciële traject en zal tevens het asset management en beheer voor koper uitvoeren.