NSI verkoopt drie winkelpanden voor € 29 mln

NSI heeft voor in totaal € 29,3 mln drie winkelpanden verkocht in drie afzonderlijke transacties, waaronder de Sterpassage, onderdeel van winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk.

De verkoopprijs is in lijn met de boekwaarde van december 2018. De desinvesteringen omvatten Sterpassage, een deel van het winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk, Hof ter Hage in Den Haag en Vasco da Gama in Utrecht. De overdracht in Utrecht heeft onlangs plaatsgevonden, de overdracht van de andere twee gebouwen is voorzien in de tweede helft van 2019.

Deze transactie past in de strategie van NSI om zich te concentreren op kantoren en alle resterende winkelactiva af te stoten. Eind juni heeft NSI 10 panden die vallen onder de kop  'overige activa'. Deze vertegenwoordien 7,6% van de totale portefeuillewaarde (op basis van waarderingen van december 2018). Het grootste winkelvastgoed is een belang in het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam en het winkelcentrum 't Loon in Heerlen.

In het tweede kwartaal heeft NSI ook vijf kantoorpanden verkocht voor een gecombineerde verkoopprijs van € 19,9 mln, gemiddeld 24% boven de boekwaarde van december 2018.

Anne de Jong, CIO van NSI: "Deze transacties tonen onze voortdurende toewijding om al onze winkelactiva te verkopen en onderstreept onze overtuiging dat onze boekwaarden realistisch zijn. We zijn ervan overtuigd dat we in de tweede helft van het jaar meer retailtransacties zullen zien."