Foolen & Reijs bouwt bijna 400 nieuwbouwwoningen rond Philips Lighting

Bij het voormalige kantoor van Philips Lighting, dat is omgebouwd tot appartementen, ontwikkelt Foolen & Reijs (F&R Vastgoed) drie nieuwbouw appartementencomplexen. 

De 83 meter hoge toren Onyx aan de Mathildelaan bestaat uit 134 huurappartementen en gebouw Gaagle aan de Gagelstraat omvat 45 huurwoningen. De ongeveer 80 meter hoge Victoriatoren zal 200 appartementen tellen.

Onyx (eerste foto) meet in totaal 13.140 m² bvo en is ontworpen door de Eindhovense architect Diederendirrix. Onder het gebouw wordt een parkeergarage aangelegd. Op de begane grond komen enkele commerciële ruimten. 
Aan de Gagelstraat, op de hoek met de Mathildelaan, ontwikkelt F&R Vastgoed 45 nieuwbouwwoningen voor de (sociale) huursector. In de plint worden enkele commerciële ruimten gesitueerd. De bouw van Gaagle (2500 m² bvo, tweede foto) zal in de eerste helft van 2017 starten. 
Onyx en Gaagle zijn beiden verkocht aan een particuliere belegger en worden gebouwd door Stam & De Koning (Volker Wessels).

Het voormalige hoofdkantoor van Philips Lighting is door F&R Vastgoed getransformeerd naar 616 woningen.  In de plint is ruimte voor dagwinkels (onder andere Emte supermarkt) en lichte horeca gemaakt.

Volgens het Eindhovens Dagblad verrijzen de komende jaren in het Emmasingelkwadrant in totaal meer dan 1000 woningen. Behalve F&R Vastgoed (ook opererend onder de naam Citypads) hebben corporatie Woonbedrijf en Breevast hier ook ontwikkelposities. Maandag heeft wethouder Staf Depla van de gemeente Eindhoven de nieuwe visie gepresenteerd. Hierin is ook een park gepland tussen het Regentenkwartier en het terrein van Philips Lighting, omgedoopt tot Victoriakwartier. De gemeenteraad zal de ontwikkelvisie goedkeuren in het voorjaar.

Het voormalige Philipspand HCZ aan de Vonderweg wordt gesloopt. Dit pand is eigendom van Breevast. Via een moderne ruilverkaveling komt hier ruimte voor 1050 woningen, waarvan er 550 voor 2020 moeten worden gebouwd.