Winkelcentrum Hilvertshof heropend

Dinsdagochtend is het volledig door eigenaar Kroonenberg Groep gerenoveerde en herontwikkelde winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum geopend. Tegelijkertijd ging de 18e vestiging in Nederland van Primark open.

De officiële handeling werd verricht door ceo Lesley Bamberger van Kroonenberg en burgemeester Pieter Broertjes van de stad.

Hilvertshof heeft nu een winkeloppervlak van 24.000 m² en telt meer dan 30 winkels. Het totale project Hilvertshof heeft € 30 mln gekost, aldus Bamberger. Dat is inclusief alle kosten die gemaakt zijn om bijvoorbeeld zittende retailers intern te verhuizen en hen tijdens de verbouwing zo bereikbaar mogelijk te houden.

Met de heropening is een einde gekomen aan een verbouwperiode van ruim twee jaar waarin het winkelcentrum volledig op de schop is gegaan. Kroonenberg Groep is in 2015 gestart met de werkzaamheden die nodig waren voor de herontwikkeling van winkelcentrum Hilvertshof. Het winkelcentrum is ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect Rijnboutt. Licht, lucht en ruimte zijn daarin de belangrijkste veranderingen. Harde vierkante vormen hebben plaats gemaakt voor ronde vormen met veel glas. Ook is een aantal vloeren opengebroken, waardoor hoogte en licht gecreëerd is. Er zijn grote vloeroppervlakken gecreëerd en winkelruimtes zijn intern naar de eerste verdieping doorgetrokken.

De metamorfose van het winkelcentrum heeft het mogelijk gemaakt dat verschillende retailers grotere winkels kunnen huren, zoals H&M, Zara en Primark.

Het beeld en de uitstraling van Hilvershof is nu kenmerkend voor de andere door Kroonenberg gerenoveerde winkelcentra, zoals Gelderlandplein en De Barones in Breda.

Naast H&M, Zara en Primark biedt Hilvertshof een op het op de regio afgestemde combinatie van landelijke ketens als Vero Moda, Mango, Blokker, Nelson en Kruidvat en lokale ondernemers als Vishandel Volendam, Feel Good 035, Hakky en Van Os Lederwaren. Binnenkort zullen ook Esprit, ICI Paris XL en Kiko Milano hun deuren openen.

Bamberger toonde zich een tevreden man met dit onderdeel in zijn portefeuille. Wel sprak hij de hoop uit dat er snel een oplossing komt voor het naastgelegen, grote pand waar V&D in zat en dat nu leegstaat. Daarmee heeft de grote corridor die in het nieuwe winkelcentrum is aangebracht een ongelukkig einde. De ondernemer wil graag meedenken over een oplossing.

De herontwikkeling van Hilvertshof is tot stand gekomen in samenwerking met Centrum Projecten. Kroonenberg Groep wordt in de verhuur van Hilvertshof bijgestaan door KroesePaternotte.