Zoon van Joep van den Nieuwenhuijzen wil met Van der Valk leden AC Restaurants inlijven

Bas van den Nieuwenhuijzen, zoon van de bekende zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen, heeft met enkele leden van de familie Van der Valk een bod gedaan op de Nederlandse tak van Autogrill. Dit is het bedrijf achter de AC Restaurants.

Volgens het FD doet Van den Nieuwenhuijzen de overname via zijn investeringsmaatschappij Gr8 Investments. Hij is met zijn broer Bob sinds 2014 ook directeur van Van der Valk Investments. Vader Joep is getrouwd geweest met wijlen Carlita van der Valk, dochter van Gerrit van der Valk.

De omzet van Autogrill Nederland was vorig jaar € 32,9 mln, de brutowinst € 2,8 mln. De hoogte van het uitgebrachte bod van Gr8 Investments wordt niet bekend gemaakt. AC Restaurants heeft zeven hotels in Nederland, waarvan 6 onder de merknaam Tulip Inn, en 11 restaurants. Ook zijn er meerdere vestigingen in België. Het bod betreft alleen de hotels en restaurants in Nederland.

AC (Albert's Corner) werd in 1963 opgericht door Albert Heijn en maakt sinds 1998 deel uit van de Italiaanse Autogrill group.