Xior verwerft 723 studentenwoningen in Maastricht

De Begische beursgenoteerde studentenhuisvester Xior Student Housing heeft het terrein van het voormalige ziekenhuis Annadal in Maastricht voor ruim € 62 mln gekocht.

De gebouwen van het voormalige ziekenhuis zijn getransformeerd naar 723 onzelfstandige studentenunits. Deze units worden verhuurd aan de Stichting Studentenhuisvesting. Daarnaast omvat het terrein verschillende zorg- en kantoorruimtes die worden verhuurd aan de Universiteit Maastricht en verschillende zorginstellingen en (para)medische professionals.

De totale site is 6,6 hectare groot en omvat tevens basketbal- en tennisvelden, ruime parkeervoorzieningen en een fietsenberging, alsook diverse groenzones. De jongste aankoop ligt bovendien nabij twee andere panden van Xior in Maastricht: Carré gebouw en Bonnefanten college.

Door deze acquisitie zal het aantal studentenunits in de portefeuille (inclusief projecten pipeline) toenemen met ruim 10% en zal de waarde van de portefeuille tot boven € 900 mln stijgen. Xior realiseert deze aankoop deels door uitgifte van nieuwe aandelen.

img
Redacteur
Profiel