Woonstad treedt toe tot StiVAD

Woonstad Rotterdam is de 42ste deelnemer in de Stichting Vastgoeddata (StiVAD). StiVAD beheert een landelijk register met vastgoedbeleggingstransacties en heeft tot doel om transparantie op de vastgoedmarkten te bevorderen.

Dit gebeurt onder andere door het beschikbaar stellen van de transactiedata aan deelnemers. De toetreding van Woonstad Rotterdam, als een van de grotere woningcorporaties in Nederland, bevestigt de trend dat steeds meer corporaties behoefte hebben aan actuele marktdata.

Stichting Woonstad Rotterdam is een stadscorporatie met bijna 54.000 woningen in Rotterdam. Woonstad zorgt voor goede en betaalbare huisvesting van Rotterdammers met een smalle beurs.
'Toetreding tot StiVAD past uitstekend in ons streven naar een transparante verantwoording van de financiële en maatschappelijke resultaten van onze investeringen en activiteiten', zegt Richard Feenstra, lid van de Raad van Bestuur van Woonstad. 'Naast de bijdrage aan verdere professionalisering van het waarderen van vastgoed en het verbeteren van transparantie op de vastgoedmarkten, helpt deelname aan het register Woonstad zelf én onze taxateurs bij het verhogen van de kwaliteit van onze eigen taxaties.'
'Met de toetreding van één van de grootste corporaties van Nederland, zien we de ingezette verbreding van StiVAD weer verder vormkrijgen. We zijn zeer verheugd met de komst van Woonstad Rotterdam', zegt Ger Peeters, bestuurslid bij StiVAD.

Deelnemers in StiVAD zijn institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grotere taxatiebureaus. Momenteel zijn er 42 deelnemers, waaronder vijf woningcorporaties. StiVAD bevordert transparantie op de vastgoedmarkten door middel van het opbouwen van een online, centraal transactieregister. Met de meldingen van transacties van de deelnemers over feitelijke aan- en verkopen produceert StiVAD eenduidige referentiegegevens, waarmee vastgoedtaxaties kunnen worden gevalideerd. StiVAD stelt referentiegegevens beschikbaar aan de deelnemende vastgoedeigenaren en hun taxateurs. Deze samenwerking tussen vastgoedeigenaren en de hierdoor gerealiseerde transparantie zijn uniek in de wereld. Met de toetreding van Woonstad Rotterdam zet StiVAD de uitbreiding in de corporatiesector voort, na de recente toetreding van WonenLimburg en Stadgenoot.