Woongebouwen Salt, Pepper en Blend opgeleverd aan CBRE IM

De drie woongebouwen Salt, Pepper en Blend in Amsterdam-Westerpark zijn afgelopen week opgeleverd aan investeerder CBRE IM.

De nieuwbouw, gerealiseerd door J.P. van Eesteren, omvat drie woongebouwen (20.000 m2) met in totaal 302 huurwoningen in de vrije sector. Het gemiddelde vloeroppervlak van de appartementen is 66 m2. Onder de drie gebouwen bevindt zich een 2-laagse parkeergarage die gedeeld gaat worden met de bewoners van woongebouw De Voortuinen. De plint van de gebouwen Salt en Pepper krijgt een plek waar bewoners kunnen relaxen, werken en ontmoeten.

Bij de bouw is 7.000 ton betonpuin van de sloop van de verouderde kantoren op die plek gerecycled en een deel daarvan is hergebruikt als grondstof voor het nieuwe beton van het wooncomplex. Westerpark West is een transformatiegebied dat verandert van een voormalige kantoorlocatie naar een groene woonlocatie: een gebied dat wordt gekenmerkt door de aaneenschakeling van parken, volkstuincomplexen en natuurgebieden dat doorloopt tot aan Halfweg.

Salt, Pepper en Blend maken deel uit van het Nederlandse fonds dat wordt gemanaged door CBRE IM. Salt en Blend zijn een ontwerp van architectenbureau MVRDV en Pepper is een ontwerp van architectenbureau Elephant. De verhuur van Salt, Pepper en Blend is in handen van Wooove.

img
Redacteur
Profiel