Woningverhuurder Vesteda boekt solide resultaten in eerste halfjaar

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft Vesteda € 108 mln winst behaald en zag zijn portefeuille met 4% in waarde stijgen.

Het is het eerste halfjaarverslag onder leiding van Astrid Schlüter die per april als CEO het stokje overnam van Gertjan van der Baan. Schlüter en CFO Frits Vervoort zijn voorzichtg optimistisch over de beleggingsmarkt, die onderhevig is aan de invloed van geopolitieke spanningen en macro-economische onzekerheden. Vesteda kondigt geen koerswijzigingen aan.

Door een sterke vraag naar huurwoningen boekte Vesteda goede resultaten, zeker in vergelijking met een jaar geleden toen een negatieve herwaardering van 7,3% en een resultaat na belastingen van minus € 598 mln de boeken in gingen. Dat is nu omgezet naar een winst van € 438 mln.

Nieuwe acquisities

De bezettingsgraad was 96,3% in het eerste halfjaar. Vesteda voegde 785 nieuwbouwwoningen aan de portefeuille toe en verkocht 181 woningen. Nieuwe acquisities waren de complexen The Ox in Amsterdam, Binck Poort in Den Haag, Imagine in Rotterdam, Grote Beer in Rotterdam, De Kuil (fase 1) in Rotterdam en New Brooklyn (fase 1) in Almere.

Vesteda gaat door met het verduurzamen van de portefeuille, die 28.280 woningen omvat, en staat op een groenscore van 97%.