WonenCentraal en Trifolium gaan fuseren

WonenCentraal en Trifolium Woondiensten hebben de papieren voor de juridische fusie ondertekend. Daarmee is de fusie nu officieel rond.

Per 1 april gaan Trifolium en WonenCentraal samen verder als Woonforte. De nieuwe corporatie heeft bijna 11.000 woningen en ruim 100 medewerkers.

Vorig jaar gaven de huurdersorganisaties SAVAH en Albanianae en de gemeente Alphen aan de Rijn al hun positieve reacties. Daarna volgde toestemming van de minister van Wonen en Rijksdienst.

Twee jaar geleden begonnen beide corporaties met een onderzoek naar de voordelen van een fusie. Een samengaan bleek meer financiële slagkracht op te leveren, waardoor Woonforte meer kan investeren in nieuwbouw, renovaties en energiebesparende maatregelen, bij een gematigde huurprijsontwikkeling.

Huurders merken in de dienstverlening weinig van de fusie. Beide kantoren blijven open en houden dezelfde openingstijden. Wel kunnen huurders uit Boskoop binnenkort ook hun zaken 24/7 regelen met de corporatie via MijnWoonforte. De nieuwe corporatie wil de klanttevredenheid nog wel verder verbeteren.

Foto: directeur-bestuurders Rob Donninger en Aad van der Reijken bij de ondertekening

Laatste nieuws

Evenementen