Wonen Limburg breidt portefeuille uit

Wonen Limburg heeft 18 appartementen in Sittard en 8 grondgebonden woningen in Heerlen aangekocht.

Met deze aankoop wil de corporatie haar positie in de Westelijke Mijnstreek en Parkstad verstevigen om zo haar volkshuisvestelijke opgave nog beter te kunnen oppakken. De woningen zijn verworven van Stichting Bewaarder Vastgoedfondsen. Capital Value begeleidde Wonen Limburg bij de aankoop. 

De woningen in Heerlen zullen worden toegevoegd aan de sociale huursector. Wim Hazeu, bestuurder van Wonen Limburg (foto): “We vinden het belangrijk dat de woningen toegankelijk zijn voor mensen die wellicht in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dit is de reden dat we 8 eengezinswoningen in Heerlen onder de sociale huurprijsgrens gaan verhuren. De 18 appartementen in Sittard liggen al binnen deze grens en worden aangeboden in het goedkope huursegment.” 

Chanine van Kleij, Specialist Woningcorporaties bij Capital Value: “Deze mooie transactie tussen een corporatie en een particuliere belegger laat zien dat corporaties ook actief zijn in het verwerven van vastgoed en een belangrijke rol hebben als sociale huisvester in hun kernregio”.