Wonam realiseert 89 huurwoningen in Amsterdam-Oost

Wonam heeft op 14 april 89 vrije sectorhuurwoningen opgeleverd op Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost.

Wonam heeft in overleg met de gemeente Amsterdam en Sigra – het samenwerkingsverband van  zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam – 15 huurwoningen in het complex exclusief toegewezen aan mensen die werken in de sector zorg & welzijn.

Coubertin Zeeburg omvat zes afzonderlijke gebouwen met een woningaanbod variërend van 2-, 3- en 4-kamer appartementen en een gezamenlijke parkeergarage. Het is het achtste woonproject van Wonam gericht op vrije sectorhuurwoningen in Amsterdam en in Utrecht. Alle woningen in Coubertin Zeeburg waren voor de oplevering volledig verhuurd.

Coubertin Zeeburg is een ontwerp van Leeuwenkamp Architecten en gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf. Het project ligt aan de oostzijde van Amsterdam in de Sportheldenbuurt en is goed bereikbaar via de ring A10 en de Piet-Hein-tunnel. In deze nieuwe stadswijk worden de komende jaren sportvelden, zorgvoorzieningen en winkels ontwikkeld voor de meer dan 10.000 inwoners die de wijk zal tellen. Op dit moment zijn er al een basisschool en een middelbare school gevestigd in de wijk. Op het Zeeburgereiland wordt een stadswijk ontwikkeld met 5000 woningen en ongeveer 180.000 m² niet-woonfuncties. De ontwikkeling voorziet in een gevarieerd stedelijk gebied waar wonen en recreëren samengaan met hoogbouw, compacte en vrijstaande bebouwing, een oeverpark en stedelijke voorzieningen.