Winthontlaan 1 in Utrecht omgedoopt UFTC

Een kantoorpand aan de Utrechtse Ring is vandaag omgedoopt tot Utrecht Financial Trade Center (UFTC).

Een kantoorpand aan de Utrechtse Ring is vandaag omgedoopt tot Utrecht Financial Trade Center (UFTC).

Het pand is te herkennen aan de naam op de gevel, zichtbaar vanaf de A12. Diverse kantoorruimtes zijn reeds gereed gemaakt voor verhuur en met de werkzaamheden aan de hoofdentree, de centrale hal alsmede het atrium wordt medio 2016 gestart. De bijbehorende community en website maken de make-over compleet.

Winthontlaan 1 op Kanaleneiland dateert van voor de eeuwwisseling. Tot de huidige huurders behoren Equens, Meeus en Santander Consumer Finance. Als een van de grootste partijen in Europa zorgt Equens voor de verwerking van girale en card gerelateerde betalingen.
Equens sloot in 2013 een nieuwe overeenkomst voor 16.000 m² in het gerenoveerde complex, dat eigendom is van het kantorenfonds DPC Vermeer 2 en gemanaged wordt door Mayfield Asset and Property Management. Daarvoor huurde het bedrijf 21.000 m². Santander huurt vanaf 2013 circa 3500 m² in het losstaande gebouw aan Winthontlaan 171.

Het gebouw ligt op het kantorenpark Kanaleneiland direct aan de rijksweg A12 en heeft een oppervlakte van circa 30.000 m², verdeeld over 15 verdiepingen. Ook behoren meer dan 750 parkeerplaatsen tot het UFTC. Momenteel wordt ruim 13.000 m² te huur aangeboden.