Winsttoename voor vastgoedbedrijf familie Blokker

HB Capital, het investeringsvehikel van de familie Blokker, boekte een winsttoename van 28% ten opzichte van het vorige boekjaar.

Deze winsttoename blijkt uit het jaarverslag 2017/2018 van Hoornsche Broeder Capital (HB Capital). Het is voor het eerst dat HB Capital een openbaar jaarverslag deponeert. De winst is gemaakt met investeringen in aandelen, vastgoed en private equity.

HB Capital is eigendom van Els en Ab Blokker, van de gelijknamige winkelketen. De activiteiten van HB Capital en haar groepsmaatschappijen bestaan uit het beheer van voornamelijk retailvastgoedvastgoed, dat deels is verhuurd aan de retailgroep van Blokker Holding en zustermaatschappijen zoals Casa.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat HB Capital vorig boekjaar voor € 229 mln aan vastgoed bezat. Dat is 2,4% minder dan het jaar ervoor. De verhuur van het vastgoed bracht ruim € 42 mln op, dit is een daling van 2,3% ten opzichte van het vorige boekjaar. De verklaring zal hier liggen in het feit dat haar vastgoedportefeuille iets is verkleind. Opvallend is de daling in directe opbrengsten met 10% naar € 13 mln. De winsttoename is te danken aan het positieve resultaat van bijna € 938 mln dat is behaald met de belegging in effecten.

HB Capital heeft € 1,7 mrd op de balans staan, waarvan € 792 mln eigen vermogen is.