Westpoort en Stevast pakken Kolkplein Nissewaard aan

Haagsebaan Vastgoed (een samenwerking tussen Westpoort Vastgoed en Stevast Ontwikkeling) en de gemeente Nissewaard hebben een overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het Kolkplein in Spijkenisse.

De gemeente is druk bezig om de leegstand van winkels in het centrum te verminderen. Conform de ‘Herijking Meerjarenvisie Stadscentrum Spijkenisse’, de toekomstvisie van de stad ‘Nissewaard naar 2040’ en ook het beleid van de provincie, verandert het Kolkplein van winkel- in woongebied. Hiermee wordt de leegstand van de winkelpanden verminderd en wordt ook ingespeeld op de behoefte aan meer woningen in Spijkenisse.

De verwachting is dat de winkelpanden vanaf medio 2021 gesloopt worden, waarna de bouw van de woningen op de locaties Kolkplein en aan de overzijde van het Kolkplein (hoek J.M. den Uylllaan en Schenkelweg, Blok 45) kan starten. Er worden meer dan 200 appartementen en woningen in verschillende prijsklassen gerealiseerd. Het gaat daarbij om zowel huur- als koopwoningen.

De provincie Zuid-Holland heeft, o.a. door een financiële bijdrage, de totstandkoming van deze ontwikkeling mede mogelijk gemaakt. 

Stevast Baas & Groen is een zelfstandige projectontwikkelaar. Zij ontwikkelen zeer divers, van enkele woningen tot complete gebiedsontwikkelingen. Deze projecten worden gerealiseerd in woningbouw, maar ook gebouwen met maatschappelijke of commerciële doeleinden en verschillende combinaties. 

Westpoort Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van een commercieel vastgoedportefeuille bestaande uit kantoren, winkels, bedrijfsruimten en PDV/GDV locaties. Westpoort Vastgoed behartigt tevens de belangen van de vastgoedportefeuille van de familie Roobol. Deze ontwikkeling in Spijkenisse past binnen de doelstelling van Westpoort om de portefeuille uit te breiden met de categorie woningen.