Werkconcept Cushman & Wakefield gecertificeerd als virusveilig

Cushman & Wakefield heeft met het 6 Feet Office werkplekconcept de primeur van een gecertificeerde virusveilige kantoorinrichting.

Het 6 Feet Office is ontwikkeld door de Total Workplace-strategen van Cushman & Wakefield. Zij hebben de ambitie bij te dragen aan veilige kantooromgevingen in het post pandemietijdperk. “Wij zijn van mening dat een veilige en gezonde werkplek centraal staat in de toekomst van werk. Hoewel technologie heeft bewezen thuiswerken snel en efficiënt te kunnen ondersteunen, hebben organisaties ook ervaren dat er een fundamentele behoefte is om elkaar te ontmoeten en ook fysiek samen te werken. Het werkplekconcept helpt bedrijven snel en kostenefficiënt weer operationeel te worden”, aldus Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield Nederland.

De proefopstelling in het ‘Living Lab’ op het hoofdkantoor in Amsterdam is beoordeeld door TÜV Nederland. Het certificeringsproces bestond uit het beoordelen van een risicoanalyse op basis van de 6 Feet Office Quickscan, controle op de daadwerkelijke implementatie van de aanpassingen zoals vastgelegd in het protocol en beoordeling van de richtlijnen op de werkvloer en instructies aan medewerkers en dienstverleners hierover.

“Met het 6 Feet Office-certificaat van TÜV Nederland is onafhankelijk aangetoond dat dit protocol op de juiste wijze is geïmplementeerd. Het biedt medewerkers en bezoekers het vertrouwen dat de maatregelen die zijn bedacht om het besmettingsrisico te beperken ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd”, aldus Remco Bosch, manager security and risk inspections bij TÜV Nederland. Met de certificering biedt Cushman & Wakefield kantooreigenaren en kantoorgebruikers de mogelijkheid om de implementatie van het 6 Feet Office werkconcept voor hun eigen kantoren te laten toetsen en certificeren door een onafhankelijke, professionele organisatie.

Na de testopstelling van het 6 Feet Office-concept op één etage van het kantoor in Amsterdam, test Cushman & Wakefield nog twee alternatieve versies op een andere verdieping in hetzelfde kantoor en in een kantoor van de vastgoedadviseur in Utrecht.

 

img
Redacteur
Profiel