Waarborg realiseert 56 appartementen aan Koeriersterweg Groningen

In de wijk Laanhuizen in Groningen begint Waarborg Vastgoed komende vrijdag met de nieuw- en verbouw van de Koeriersterweg 26. Er worden 56 huurappartementen gerealiseerd.

Het pand krijgt de naam Tabakko. Een knipoog naar de historie van de omgeving. Hier begon Theodorus Niemeijer ooit zijn tabaksonderneming. Theodorus Niemeijer was een Gronings koopman en tabaksfabrikant. In 1848 nam hij de tabakshandel "Het wapen van Rotterdam" van zijn vader over en begon hij met het produceren van meerdere soorten tabak.

Oorspronkelijk bestond de oudbouw uit twee verdiepingen. Door middel van transformatie, gecombineerd met een grote nieuwe aanbouw, wordt hier in de komende maanden door Waarborg een modern appartementencomplex gerealiseerd. Het complex krijgt in totaal vier woonlagen die samen goed zijn voor ruim 4100 m² vloeroppervlakte.
De appartementen zijn 50 tot 70 m² groot en hebben een woonkamer, open keuken, badkamer met toilet en slaapkamer. De grotere wooneenheden hebben een tweede slaapkamer. Door deze indeling is Tabakko uitermate geschikt voor alleenstaanden en jonge stellen. De verhuur gaat voorjaar 2018 van start.

Waarborg Vastgoed investeert in kantoor-, winkel- en bedrijfspanden. De portefeuille van Waarborg bestaat uit ruim 50 objecten verspreid over Noordoost Nederland.