W-Hotel Amsterdam verkocht in sale-en-lease back

Het W-Hotel in Amsterdam dat Deka Immobilien voor € 260 mln heeft gekocht, betreft een sale-en-lease back. Verkoper SMB Capital Group blijft operator van het hotel terwijl het management bij Starwood ligt.

W-Hotels is een merk van Starwood. Het W-Hotel in Amsterdam bestaat uit 238 kamers inclusief 66 suites, verspreid over twee locaties aan Spuistraat 175 (voormalig PTT-gebouw) en het tegenovergelegen Spuistraat 172 (voormalige Kasbank).

SMB Capital Group is gelieerd aan holding company Fentonir Trading & Investments die in Nederland en daar buiten al diverse hotels op zijn naam heeft staan. Onderdeel van de groep zijn onder andere de designerhotels Sir Hotels and Max Brown Hotels. In Amsterdam betreffen dit Sir Adam in de Adam Tower (108 kamers), Sir Albert aan de Albert Cuypstraat (90 kamers), Max Brown Museum Square en Max Brown Canal District.

SMB Capital geeft nadrukkelijk aan dat er bij het W-Hotel na de aankoop door Deka niets zal veranderen in het dagelijkse reilen en zeilen: ‘Het W Hotel, en de restaurantfaciliteiten Duchess, Mr. Porter en de Butcher blijven zoals altijd bestaan, evenals de nachtclub Mad-Fox en X-bank, de galerie- en eventruimte voor Nederlands designtalent. Er is met Deka een huurcontract voor de lange termijn afgesloten.’     

Laatste nieuws

Evenementen