Voormalig kantoor in Weesp getransformeerd naar woningen

Twee in 1974 gerealiseerde kantoorgebouwen aan de Amstellandlaan in Weesp worden getransformeerd tot een wooncomplex met 65 appartementen.

De ontwikkelaar is Löfgren Real Estate 1 en het ontwerp is van Dittmar Bochmann Architecten. Onlangs heeft aannemingsbedrijf Wit Wognum de eerste bouwfase met 35 appartementen opgeleverd.

Het casco bestaat uit betonnen dwarswanden op 7.20 m afstand van elkaar, en was geschikt voor een invulling met appartementen. Dankzij de solide draagstructuur kon bovenop het bestaande gebouw een nieuwe woonlaag worden geplaatst. Hier zijn penthouses met dakterrassen gerealiseerd.

Ter ontsluiting werden twee galerijen aan de achterzijde opgenomen. Deze galerijen zijn inpandig achter de bestaande gevels gelegen waardoor de oorspronkelijke betonnen borstweringen van de achtergevels volledig behouden konden blijven. De bestaande voorgevels daarentegen werden vervangen door verdiepingshoge schuifdeuren, diepe raamneggen en uitkragende balkons. Ook werd een uitnodigende entreehal met een dubbele hoogte gerealiseerd.