VodafoneZiggo huurt 17.000 m² in Hoog Catharijne

Klépierre heeft een huurovereenkomst gesloten met telecombedrijf VodafoneZiggo voor een totaal van 17.000 m² in Hoog Catharijne te Utrecht.

Volgens de overeenkomst zal VodafoneZiggo 16.000 m² gebruiken voor het nieuwe hoofdkantoor van de vorig jaar gefuseerde onderneming en 1000 m² voor een flag ship store in het winkelcentrum.

VodafoneZiggo heeft voor het hoofdkantoor een 10-jarig huurcontract getekend. Hier komen 1400 werknemers te werken. Het maakt deel uit van de 50.000 m² kantoorruimte die momenteel wordt herontwikkeling door Klépierre. Naar verwachting zal het gehele kantoorcomplex na voltooiing in 2019 een netto huurinkomen van € 8,5 mln opleveren. Met inachtneming van deze operatie bereikt de bezettingsgraad van het gehele kantoorgebied van Hoog Catharijne 91%.

Om ruimte te maken voor de werknemers van VodafoneZiggo wordt het Nederlandse hoofdkantoor van Klépierre in oktober 2018 verhuisd naar een ander deel van Hoog Catharijne.

Flagship store van 1000 m²
VodafoneZiggo koos Hoog Catharijne niet alleen om een dynamische, centrale locatie te bieden aan haar werknemers, maar ook om een 1000 m² flagship store en customer experience center te openen. Deze zullen veel voordeel hebben van de immense aantallen bezoekers van het centrum, die graag zelf ervaren hoe technologie hun leven kan vergemakkelijken. Gelegen naast het belangrijkste openbaar vervoersknooppunt van Nederland, met jaarlijks meer dan 90 miljoen reizigers, biedt Hoog Catharijne zowel de bezoekersaantallen als de bereikbaarheid waar zoveel huurders naar zoeken.

De winkel en het centrale kantoor zullen gelegen zijn aan de nieuwe hoofdingang van Hoog Catharijne die het winkelcentrum verbindt met Utrecht Centraal.

Top 5 Europa
Hoog Catharijne maakt deel uit van een van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten van Europa, onder leiding van de gemeente Utrecht. Voor Klépierre is Hoog Catharijne, met meer dan 26 mln bezoekers per jaar, nu al het drukste winkelcentrum van Nederland. Het behoort tot de top 5 van Europa. Na voltooiing van de herontwikkeling in 2019, kan Hoog Catharijne zich kunnen bogen op meer dan 50.000 m² aan kantoorruimte en 77.000 m² aan winkels.

Maastricht, Amsterdam en Utrecht
VodafoneZiggo heeft nu ondermeer kantoren in Utrecht (Lage Weide), Amsterdam (Oosterdokseiland en Sloterdijk) en in Maastricht, aan de Avenue Ceramique. In Maastricht huurt het telecombedrijf 16.000 m², een overeenkomst die vorig jaar nog langjarig werd verlengd met PingProperties. Die is sinds 2010 eigenaar van het gebouw.

Snelst groeiende stad
Jeroen Hoencamp, ceo van VodafoneZiggo: "We zijn heel blij met deze nieuwe plek, een toplocatie die past bij ons bedrijf. Met onze merken staat VodafoneZiggo midden in de samenleving, en de klant staat daarbij centraal. Het nieuwe Hoog Catharijne ligt in het hart van de snelst groeiende stad van Nederland, en is vanwege de centrale ligging dé ontmoetingsplek voor velen. Jaarlijks lopen hier circa 26 miljoen mensen, dat zijn 26 miljoen ‘connections’ met bestaande en potentiele klanten: hoe bijzonder is dat! Met deze nieuwe locatie, die bovendien midden op de voor onze belangrijke as Amsterdam – Maastricht staat, hebben we straks een centraal gelegen ontmoetingsplaats met een kantoor, een experience center, en een winkel. Een aansprekend thuis in een dynamische en inspirerende omgeving waarbij zowel consumenten als bedrijven direct kunnen zien en ervaren wie we zijn en wat we doen. Daarom kiezen wij deze plek voor ons nieuwe centrale kantoor.”

Uitzonderlijke werkplek
Klépierre Executive Board Chairman Jean-Marc Jestin zei over de overeenkomst, “We zijn bijzonder verheugd en trots om VodafoneZiggo te verwelkomen in Hoog Catharijne. Als een wereldleider in zijn sector besluit om zich te vestigen in Hoog Catharijne, toont dat aan dat het niet alleen een geweldig winkelcentrum is, maar ook een uitzonderlijke werkplek.”

 

CBRE trad in deze transcactie op namens Klépierre terwijl Cushman & Wakefield de belangen van VodafoneZiggo behartigde.