Vestia verkoopt 1061 (zorg)woningen in provincie Groningen

Woningcorporatie Vestia verkoopt portefeuille (zorg)woningen in de provincie Groningen aan zorgvastgoedbelegger Estea.

Vestia wil de komende jaren een grotere bijdrage leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in haar vier kerngemeenten in de regio’s Rijnmond en Haaglanden. Daarom verkoopt de woningcorporatie het zorgvastgoed in de provincie Groningen aan Estea. Het gaat om 1061 overwegend sociale (zorg)woningen in acht verschillende gemeenten. Het zijn woningen in verzorgings- en verpleeghuizen en zelfstandige woningen. De huurders kunnen in hun woning blijven wonen en de huurovereenkomst blijft hetzelfde.

Estea is als professionele belegger in zorgvastgoed actief in heel Nederland. In de afgelopen jaren bouwde Estea een omvangrijke portefeuille van zorgvastgoed op. De Noorderlicht-portefeuille van Vestia vormt hierop een mooie uitbreiding. Willy de Mooij, lid van de raad van bestuur van Vestia: ‘Wij zien in Estea een betrouwbare en betrokken vastgoedbelegger en -beheerder met een sociaal karakter. Van het totale bezit van Estea wordt circa 70% sociaal verhuurd.’

De overdracht vond plaats op 29 mei 2020. Capital Value begeleidde de verkoop en Houthoff het juridische proces namens Vestia.