Verbouwing winkelcentrum de Koperwiek van start

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel, is deze maand gestart met de sloop van het middengebied van het winkelcentrum.

Half mei wordt gestart met de nieuwbouw. De realisatie van deze fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 3500 m² en revitalisering van circa 6500 m². Daarnaast wordt een 2 laagse parkeergarage ontwikkeld met 280 parkeerplaatsen en een centraal overdekt verblijfsplein met horeca.

Het eerste gedeelte van deze fase is in november 2016 gerealiseerd met de opening van de Action op de verdieping van het middengebied.

Voorbereiding achter de schermen
Een winkelcentrum een vernieuwing laten ondergaan vergt een goede voorbereiding. Achter de schermen zijn hiervoor de afgelopen periode alle voorbereidingen getroffen. Zo zijn diverse vergunningen aangevraagd en zijn er periodiek gesprekken met de gemeente, ondernemers en andere stakeholders.

Nadat de sloopwerkzaamheden half mei zijn afgerond kunnen bezoekers, winkeliers en omwonenden de verbouwingen met eigen ogen gaan aanschouwen. 

80 winkelunits
Winkelcentrum de Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt en heeft vele voorzieningen. De mix van ruim 80 winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Daarnaast onderscheiden de evenementen die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt het winkelcentrum van vele andere centra. Het winkelcentrum is zeer goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.