Verbouwing winkelcentrum De Gaard van start

Wethouder Paulus Jansen geeft donderdag het startsein voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum De Gaard in de Utrechtse wijk Tuindorp.

Winkelcentrum De Gaard wordt uitgebreid tot circa 8300 m² winkelruimte. Boven de winkels worden er 15 nieuwe appartementen gerealiseerd plus een parkeerdek met 81 plaatsen.

De Gaard was dringend aan uitbreiding en modernisering toe. Het oude winkelcentrum oogde gedateerd, en verschillende ondernemers voelden de behoefte aan een ruimere winkelunit. Bovendien heeft de realisatie van woningbouw op het Veemarkt-terrein gezorgd voor een grotere groep consumenten waarvoor De Gaard het dichtstbijzijnde winkelcentrum is. De basis van het plan is de vergroting van de Albert Heijn supermarkt van 1700 m² naar 3200 m², aangevuld met landelijke retailers als Etos, Kruidvat en een compleet aanbod in versspeciaalzaken en daghoreca.

Om tot realisatie te komen heeft Top een parkeerterrein, groenstroken en een bestaande openbare weg verworven van de gemeente Utrecht. Voor de bouw van het project legt Top een nieuwe wegenstructuur en een nieuw openbaar gebied aan, ontworpen door de Belgische kunstenaar Jozef Legrand. De hiervoor noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan resulteerde in een lange proceduretijd. Veel tijd is besteed aan het vinden van draagvlak bij bewoners en politiek. Vanaf nu is alle energie gericht op een spoedige realisatie van de plannen.

Frank van Kessel van Top hierover: ‘De Gaard is een van onze langstlopende projecten. Juist daarom zijn we er trots op dat we dit complexe plan vlot hebben getrokken en dat we nu kunnen bouwen. Er is grote vraag naar de beschikbare winkels en appartementen, Tuindorp had deze impuls echt nodig’.

Top realiseert de plannen voor eigen rekening en risico. De Gaard is het 16e project dat Top sinds de oprichting in 2004 realiseert. De Gaard is een belegging van Nevo Vastgoed, een dochter van Van der Vorm Vastgoed uit Rotterdam. Fimek Estate verzorgt het integrale projectmanagement en Moke Architecten tekent voor het ontwerp. Aannemer is De Vries & Verburg.

 

Laatste nieuws

Evenementen