Vastgoedsoftwarespecialist Bloxs versnelt groei met steun Vortex

Bloxs, leverancier van Real Estate Accounting Software voor vastgoedbeleggings- en property management organisaties, is een strategische samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners.

De samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de groeiambities van Bloxs. Met de ondersteuning van Vortex wil Bloxs zijn softwarefunctionaliteiten uitbreiden en zijn (inter-) nationale marktpositie versterken.

Bloxs is in 2015 opgericht met als doel vastgoedbeleggings- en property management organisaties te helpen hun processen vergaand te automatiseren. De SaaS oplossing van Bloxs stelt organisaties in staat om hun vastgoedportefeuilles en entiteiten volledig te beheren binnen één geïntegreerd systeem. Dit wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde functionaliteiten op het gebied van onder andere relatiebeheer, gebouwbeheer, contractbeheer, technisch beheer en financieel management.

Het bedrijf telt 35 medewerkers en heeft klanten in Nederland en Duitsland, waaronder Rockfield, Urban Interest en Burgstate. Met de steun van Vortex, dat naast het management en andere investeerders, de meerderheidsaandeelhouder wordt, streeft Bloxs ernaar zijn schaal en functionaliteiten verder te vergroten via een Nederlandse en internationale buy-and-build strategie.

Dennis Gubbels, CEO van Bloxs: ‘Dankzij ons innovatieve softwareplatform en de steun van een loyale klantenbasis heeft Bloxs een indrukwekkende groei doorgemaakt en een sterke positie verworven in de Nederlandse PropTech-markt. Door de samenwerking met Vortex kunnen we onze strategie om onze softwarefunctionaliteiten en klantenkring verder uit te breiden aanzienlijk versnellen, omdat Vortex waardevolle technologische ervaring en expertise meebrengt.’

Joost Moerland, Partner bij Vortex Capital Partners over de samenwerking: ‘De geavanceerde software van Bloxs maakt het bedrijf tot een zeer aantrekkelijke speler in de Nederlandse PropTech-markt. Door de toenemende digitalisering, personeelstekorten en steeds complexere regelgeving groeit de vraag naar slimme vastgoedmanagementoplossingen. De software van Bloxs is specifiek ontworpen om in te spelen op deze ontwikkelingen.’