Vastgoedbelegger Bakker en DM Equity Partners verkopen 1500 woningen aan DWS

Vastgoedbelegger Dirk-Jan Bakker (Andantino) en DM Equity Partners hebben een deel van hun portefeuille verkocht aan DWS, de asset managementorganisatie van Deutsche Bank met € 700 mrd assets under management.

Het gaat om circa 1500 woningen in Den Haag, Rotterdam en omgeving van een portefeuille van in totaal 2200 woningen. De prijs is niet bekend gemaakt, maar wordt door PropertyNL ingeschat tussen de € 300 mln en € 400 mln.

Daarmee behoort deze transactie samen met Axa/Kandans, Heimstaden en Vestia tot de grootste Nederlandse oningvastgoedtransacties van dit jaar.

CBRE heeft bemiddeld bij deze transactie. Rubens Capital is asset manager van DWS in Nederland en heeft als adviseur van DWS opgetreden.

De verkopers en DWS hebben afgesproken dat de verplichting om de panden te verduurzamen en goed huisvaderschap worden gecontinueerd.

Andantino en DM Equity Partners werken al enige jaren samen op het gebied van woningen. Zij namen twee jaar terug een grote woningportefeuille over van QSP Ess, een investeringsmaatschappij van de Amerikaanse belegger George Soros. Andantino en DM Equity Partners betaalden toen naar schatting € 180 mln voor een pakket van 1100 woningen. De woningen die nu verkocht zijn door Andantino en DM zijn andere dan destijds werden aangekocht van Soros.

Andantino is één van de bekendste private vastgoedbeleggingsmaatschappijen uit Amsterdam. DM Equity Partners is een beleggingsvehikel van Ben Mandemakers dat investeert in ontwikkelprojecten en vastgoedportefeuilles. Mandemakers (1956) begon in 1978 in de schuur van zijn ouders en bouwde het uit tot marktleider op het gebied van keukens met een jaaromzet van meer dan € 1 mrd.

Laatste nieuws

Evenementen