Vaster Invest koopt 215 woningen in Enschede, Dordrecht en Harderwijk

Het huurwoningenfonds van Anders Invest (Vaster Invest) heeft afgelopen maand in totaal 115 appartementen in 2 projecten in Enschede en Dordrecht aangekocht en is een samenwerkingsverband met een ontwikkelaar aangegaan voor minimaal 100 nieuwbouwappartementen in Harderwijk.

Gelet op verdere acquisitietrajecten zal het fonds zeer binnenkort haar 4e kapitaalronde gaan starten waarbij er ook weer mogelijkheden zullen zijn voor nieuwe investeerders. Ook het team van Vaster Invest wordt uitgebreid.

73 appartementen en studio’s in Enschede
Het fonds investeert in huurwoningen in het middensegment in economisch sterke regio’s. Het bevorderen van sociale cohesie en huurderstevredenheid is een speerpunt. Met de aankoop eind december van 73 appartementen in de universiteitsstad Enschede versterkt Vaster Invest haar positie in het middenhuur segment. In het verleden werden deze woningen (genaamd Stadsweide) o.a. gehuurd door de Technische Universiteit Twente. Het complex is centraal gelegen pal tegenover het ziekenhuis in Enschede. Het complex kent een grote variatie in de omvang van de appartementen (38 m²-142 m²) met daarnaast een groot, besloten binnenplein. Het complex is geheel verhuurd.

42 appartementen in Dordrecht
Daarnaast heeft Vaster Invest in december de koopovereenkomst getekend voor 42 appartementen in het complex Maasplaza te Dordrecht. De appartementen, die ontstaan door transformatie van kantoorruimte, liggen boven een winkelcentrum met onder meer de Albert Heijn en de Action. Ontwikkelaar Prosor begint binnenkort te bouwen zodat ze begin 2021 beschikbaar komen voor verhuur. De appartementen variëren tussen de 50 en 105 m², en er is voldoende eigen parkeergelegenheid. De historische binnenstad ligt op loopafstand en vanaf diverse dakterrassen is er uitzicht op de Oude Maas. Mede door de goede verbinding met Rotterdam zal de verhuurbaarheid goed zijn.

100 nieuwbouwappartementen in Harderwijk
Op een zeer centraal gelegen locatie in de snelgroeiende vestingstad Harderwijk heeft Vaster Invest de mogelijkheid om in totaal minimaal 100 nieuwbouwappartementen te kopen. Deze worden ontwikkeld door Veldboom Vastgoed, op een locatie waar nu o.a. de Rabobank is gevestigd. De bouw start na de zomer 2020 en in fasen opgeleverd tot eind 2023.
Johan van Renselaar - partner bij Anders Invest - is erg tevreden over de samenwerking met Veldboom: “Van beide kanten zien we een win-win situatie, kunnen we elkaar versterken, en zo de gemeente Harderwijk helpen in haar ambitie meer middenhuur woningen te realiseren. Het is een mooie aanvulling op ons complex Wij Havenspoor met 63 nieuwbouwappartementen wat volgende week wordt opgeleverd. De verhuur hiervan was zeer succesvol”.

Uitbreiding team en 4e kapitaalronde
De portefeuille van het huurwoningenfonds bestaat na bovengenoemde aankopen in Enschede en Dordrecht uit 9 complexen (515 woningen) in onder meer Apeldoorn, Alkmaar, Deventer, Harderwijk en Woudenberg. Vanwege een aantal veelbelovende projecten is besloten het team verder uit te breiden. Met ingang van 1 februari aanstaande begint Farshad Boin als vastgoedmanager. Hij heeft ruim 9 jaar als projectcoördinator bij (zorg)ontwikkelaar Estea uit Ede gewerkt. Naast ondersteuning bij de huidige werkzaamheden zal hij zich samen met Maurits Jansen ook gaan inzetten voor de oprichting van een Zorgvastgoed Fonds.

De huidige ruim 120 investeerders hebben bijna € 44 mln geïnvesteerd in het fonds. Volgende maand zal de 4e kapitaalronde van Vaster Invest worden gestart.