VanWonen en Reinbouw ontwikkelt woningen aan Thorbeckestraat in Arnhem

Rijn IJssel heeft haar onderwijslocatie aan de Arnhemse Thorbeckestraat verkocht aan de combinatie VanWonen en Reinbouw die er woningen gaat bouwen.

Er komt een gedifferentieerd aanbod aan woningen voor starters, senioren en gezinnen, van sociale huur tot middelduur en duurdere koop.

Binnen een kader dat me instemming van de buurt in april is vastgesteld door de gemeente Arnhem, is onder meer de realisatie van ruim 170 woningen mogelijk. Rijn IJssel blijft tot februari volgend jaar gebruiker van de locatie. De notariële overdracht vindt medio oktober van dit jaar plaats.

Rijn IJssel gebruikt de opbrengst van de verkoop voor het verder realiseren van de ENKA-campus aan de Tivolilaan in Arnhem, het nieuwe kloppende hart van de onderwijsinstelling.

De verkoop van de locatie aan de Thorbeckestraat is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV Bedrijfsmakelaars (voorheen Strijbosch Thunnissen), partner in Dynamis, in samenwerking met Nysingh advocaten - notarissen en SAB, adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling.