VSN koopt 114 woningen van Amvest

UTRECHT - Vastgoed Syndicering Nederland (VSN) heeft 114 woningen in Waddinxveen en Hoofddorp gekocht voor een reeds geplaatste woningmaatschap.

UTRECHT - Vastgoed Syndicering Nederland (VSN) heeft 114 woningen in Waddinxveen en Hoofddorp gekocht voor een reeds geplaatste woningmaatschap.

In Hoofddorp betreft het 37 eengezinswoningen (bouwjaar 1988) met een jaarhuur van in totaal circa € 336.000. In Waddinxveen gaat het om 77 eengezinswoningen (bouwjaar 1997) met een jaarhuur van circa € 770.000.
Verkoper is Amvest Investment Management namens het Amvest Residential Dynamic Fund.

De woningen in zowel Waddinxveen als Hoofddorp zijn ondergebracht in Woningmaatschap Waddinxveen. VSN haalde hiervoor € 6,95 mln op door 278 participaties uit te geven van elk € 25.000. Binnen 2 weken waren alle beschikbare participaties gereserveerd.

In een jaar tijd heeft de institutionele woningbelegger Amvest al bijna 600 woningen verkocht, het merendeel appartementen. Kopers waren naast VSN ondermeer Grouwels Vastgoed en BNP Paribas REIM (namens een Duits pensioenfonds).

'Er is veel belangstelling van vermogende particulieren om in woningmaatschappen te participeren', aldus Edwin Verkaik van VSN. 'Vermogende particulieren krijgen hierdoor de mogelijkheid om als participant en belegger deel te nemen in het eigendom, de exploitatie en de verkoopopbrengst.'

Kees van Harten, directeur Capital Value: 'De afgelopen jaren hebben de Nederlandse woningfondsenbouwers weinig geïnvesteerd op de woningbeleggingsmarkt. Wij zien het als een positieve ontwikkeling dat deze groep van kopers nu ook de kansen ziet die de huidige markt biedt.'

Vastgoed Syndicering Nederland initieert en beheert woningfondsen voor particuliere beleggers en heeft momenteel 41 fondsen onder management met een gemiddelde omvang van circa € 20 mln. Het initieel belegd vermogen bedraagt ruim € 1 mrd.

Capital Value begeleidde Amvest bij de transactie.