Uitbreiding Rosada Fashion Outlet is gereed

Tien maanden nadat het startsein voor de uitbreiding van Rosada Fashion Outlet in Roosendaal werd gegeven, is de bouw van ‘Fase 2’ compleet. Met bijna 8.000 extra m² is het winkelgebied – dat in totaal meer dan 23.000 m² telt – nu anderhalf keer zo groot als voorheen.

Bovendien telt Rosada’s tweede fase 45 gloednieuwe winkelpanden waarin een keur aan fashionmerken is neergestreken én worden er nieuwe horecaconcepten geïntroduceerd. Op 12 mei opent het nieuwe Rosada zijn deuren voor het publiek; op 13 mei verricht de burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer de officiële opening.

“Het doel van de uitbreiding is om met een breder merkportfolio en groter centrum onze bezoekers een diversere beleving te geven én de verblijfsduur te verlengen. We zetten in op een groter gebied om Roosendaal wat bijdraagt aan meer bezoekers en daarmee een hoger omzetpotentieel,” aldus Gerben Boomsma van Stable International, ontwikkelaar en manager van Rosada. Tussen 2010 en 2015 steeg Rosada’s omzet reeds met 55%. “Dankzij het vergrote aanbod in merken en aantrekkelijke horeca evenals het volledig nieuwe openbaar gebied kunnen bezoekers nu een volledig dagje uit beleven in Rosada.” Inmiddels is circa 80% van Rosada verhuurd. Deze tweede fase zorgt voor 160 nieuwe banen in de regio.

Gunstige ligging
Rosada’s ligt dichtbij de Belgische grens, maar ook slechts 40 minuten rijden van Rotterdam en direct aan de snelweg. Boomsma: “Door de uitbreiding vergroten we onze catchment area naar 60 tot 90 minuten.” Binnen 90 autominuten is er een bereik van 18 mln mensen en dus zag Resolution, sinds 2012 eigenaar van Rosada, hier een enorm potentieel. Naast bezoekers uit Nederland ontving de Fashion Outlet de afgelopen jaren steeds meer Belgische bezoekers; het aantal groeide van 15% naar ruim 30% in 2015.

Meer merken
Onder andere GUESS, Adidas, Van Gils, Vingino, Gentiluomo, Chasin en Haribo tekenden voor een ruimte in de tweede fase van Rosada. Hiermee komt het totaal aantal nationale en internationale merken in Rosada uit op meer dan 100. Onder andere retailers Haribo en Chasin openen hun eerste outlet store in Nederland. Qua food & drinks introduceert Rosada bovendien een aantal gloednieuwe horecaconcepten waaronder Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen.

Investering in Fase 1 en 2
Met de totale ontwikkeling van het vernieuwde Rosada en een geheel nieuwe parkeergarage – met ruimte voor meer dan 900 auto’s – is een bedrag van € 28 mln gemoeid. Kees Woltering, CEO van Stable International en verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling; “Naast de bouw van de nieuwe panden, hebben we speciale aandacht besteed aan de samenhang tussen Fase 1 en 2. Hiervoor heeft eigenaar Resolution fors geïnvesteerd in de inrichting van het openbaar gebied, ook het openbaar gebied van het bestaande gedeelte is volledig vernieuwd.” Led-schermen door het centrum bieden shoppers zowel actuele informatie en promotie-acties als inspiratiebeelden van de merken. Woltering: “Rosada is volledig vernieuwd, het is een voorbeeld geworden voor het nieuwe shoppen, een echte beleving.”