Tristan legde ruim € 18,75 mln neer voor bedrijvenpark Heerlen

Tristan Capital Partners heeft voor haar fonds EPISO 6 Partners, bedrijventerrein C-Mill in Heerlen verworven, zo werd vorige week bekend. Uit cijfers van het Kadaster blijkt nu dat Tristan meer dan € 18,75 mln heeft betaald voor terrein en opstallen.

C-Mill is een 'light industrial' bedrijvenpark en beslaat in totaal zo'n 15 ha. Het herbergt een mix van grote technologiebedrijven, klassieke dienstverleners, creatieve en digitale start-ups en meer. Op het terrein werken ongeveer 750 mensen.

Het object bestaat voornamelijk uit licht-industriële gebouwen, aangevuld met kantoorfuncties. Het heeft een totale verhuurbare oppervlakte van 35.800 m2 en wordt gebruikt door meer dan 110 huurders.

Voormalig Philipsterrein

Het bedrijvenpark was oorspronkelijk eigendom van Philips en kwam in 2007 in handen van de lokale ontwikkelaar Geerd Simonis en TCN. In 2010 stapte TCN er uit en kwam Norbert Jansen aan boord als mede-eigenaar.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar uit gegevens van het Kadaster valt op te maken dat Tristan meer dan €20 mln voor het terrein en de opstallen op tafel legde.

Caerus Debt Investments heeft een senior lening van €13 mln verstrekt als onderdeel van de financiering van de transactie. De lening wordt volgens Caerus gebruikt om de energie-efficiëntie van de gebouwen te optimaliseren.

Lees ook: Label C-plicht jaagt transformatie aan

Banken terughoudend

Michael Morgenroth, ceo van Caerus: 'Twaalf maanden geleden zou deze vorm van financiering waarschijnlijk via een bank zijn geregeld. Voor 2023 verwachten we een versterkte trend naar vastgoedschuldfondsen, omdat banken terughoudend zullen blijven met het verstrekken van financieringen.

 

img
Redacteur
Profiel