Transformatie Verto Arnhem in gebruik genomen

De herontwikkeling van Verto in het historische stadshart van Arnhem is in gebruik is genomen. In het ontwerp van V8 Architects is het tijdelijke stadskantoor vervangen door een duurzaam woongebouw met 58 hoogwaardige appartementen.

Het oorspronkelijke gebouw aan Broerenstraat 45-53 is ontworpen door J.J. Konijnenburg, een oud-leerling van architect Gerrit Rietveld en in 1960 gebouwd om dienst te doen als tijdelijk stadskantoor. V8 Architects heeft het DNA van het gebouw en het karakter van de zuidelijke binnenstad als naoorlogs wederopbouwgebied behouden en een ‘tweede’ wederopbouw gemaakt. Het gebouw is 6800 m² groot.

Om het gebouw in hoogte beter aan te laten sluiten op het straatbeeld heeft V8 twee woonlagen toegevoegd. Door middel van verschillende energiebesparende oplossingen is Verto duurzaam herontwikkeld. Op het hele dak worden zonnepanelen geïnstalleerd en er is overal driedubbelglas toegepast. Bovendien heeft het gebouw een warmteterugwinningsinstallatie en is het aangesloten op de stadsverwarming.

De opdrachtgever voor dit project was Van der Vorm Vastgoed Groep.