Transformatie Rotterdamse N-toren levert 171 woningen op

Circle Real Estate gaat het voormalige kantoorgebouw N-toren, boven het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium, transformeren tot een complex met 171 woningen.

Er worden 102 appartementen gerealiseerd in het kantoor aan de Schorpioenstraat 298. Daarnaast komen er 69 nieuwbouwwoningen bij door optopping van drie lagen. Recent is hiervoor de onherroepelijke omgevingsvergunning afgegeven.

‘Deze ontwikkeling speelt in op de grote behoefte van de stadsgerichte doelgroep’, stelt Circle Real Estate op LinkedIn. ‘De locatie, met uitstekende OV-verbindingen en nabijheid van winkels en horeca, is ideaal voor starters en jongeren die de levendige stedelijke sfeer zoeken.’

De transformatie van de N-toren moet volgens Circle Real Estate bijdragen aan de geplande groene, stedelijke omgeving van Rotterdam-Oost. Zo krijgt het nabijgelegen Alexanderplein een make-over met 2500 m² extra groen en 50 nieuwe bomen. Er komen tevens fonteinen en speelplekken voor kinderen.

Alexanderknoop

Kantoren worden in Rotterdam-Alexander omgeturnd tot wooncomplexen. Eerder veranderde kantoorgebouw De Ster in The Betz, een wooncomplex met 169 huurappartementen.

Het Prins Alexanderplein in de Alexanderknoop is een deel van de Oostflank van Rotterdam, het gebied tussen Prins Alexander en Zuidplein. Rotterdam wil hier in de toekomst 30.000 woningen bouwen. Tevens zijn er een nieuwe stadsbrug tussen IJsselmonde en Kralingen en snel openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom gepland.