TransVorm start met realisatie appartementen Den Haag

TransVorm is gestart met de realisatie van 55 huurappartementen voor Amvest en 18 koopappartementen in het voormalige kantoorgebouw de Binck. De Binck maakt deel uit van Binck Eiland en is gelegen op de grens van de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Voorburg.

Het gaat om het voormalige SDU kantoorgebouw. Binck Eiland is onderdeel van de nieuwe Binckhorst, een stadsdeel in wording met een industriële uitstraling in een start up omgeving.

Naast het vernieuwde gebouw De Binck ontwikkelt de combinatie Bick Eiland B.V. een autoluw en gevarieerd groen programma met 46 grondgebonden woningen en twee appartementengebouwen met zicht op De Trekvliet, in totaal circa 225 woningen. De ontwikkelcombinatie Binck Zuid bestaat uit drie partners: Local, VORM en BPD.

Opvallend
De opvallende nieuwe bouwlaag op de 6e verdieping van De Binck illustreert de transformatie naar een modern woongebouw. Het gebouw wordt sterk verduurzaamd naar energielabel A. De gemiddelde grootte van de huurappartementen in de Binck is 68 m². De koopwoningen variëren in omvang van 58 m² tot 169 m² en krijgen bijzondere buitenruimten. Op de begane grond komen er ook een buurtwinkel in combinatie met een horeca. Het gebouw wordt volgens planning begin 2018 opgeleverd.

TransVorm, als onderdeel van de VORM-bedrijven, neemt de uit-engineering en realisatie van de transformatie voor haar rekening. 

Laatste nieuws

Evenementen