Topshelf sluit winkels in Groningen en Arnhem

Op de dag dat warenhuis Hudson’s Bay de eerste van 15 geplande winkels opent, wordt bekend dat retailformule Topshelf de vestigingen in Arnhem en Groningen zal sluiten.

Afgelopen zomer ging de vestiging in Nijmegen al dicht. Momenteel heeft Topshelf nu nog alleen de vestiging in Alkmaar open en zijn er nog vage plannen met vestigingen in de voormalig V&D-panden in Hoofddorp en Hilversum.

De sluiting van de winkels in Groningen en Arnhem is naar buiten gekomen via lokale media. Vandaag zou Topshelf met een mededeling komen. Volgens Het Dagblad van het Noorden is het personeel afgelopen maandag ingelicht. Een woordvoerder van Topshelf zou tegen de krant gezegd hebben dat na evaluatie gebleken is dat er meer tijd nodig is om het Topshelf-concept in de markt te zetten.

De vestiging in Arnhem gaat, evenals die in Groningen, in november of december dicht, meldt Omroep Gelderland. De medewerkers kunnen in beide winkels aan de slag blijven tot de laatste openingsdag. Volgende week start in de twee vestigingeneen grote uitverkoop om de overtollige voorraden de deur uit te werken.

Topshelf Arnhem was in 2016 de eerste winkel van de formule die open ging. Zoals de andere winkels vond Topshelf onderdak in panden die tot vorig voorjaar gebruikt werden door V&D.