Tijdelijke woonstudio’s op terrein District U in Vlaardingen

Woensdag is de eerste van 318 tijdelijke woonstudio’s geplaatst in District U, het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen.

District U is onderdeel van de Rivierzone Vlaardingen. Onder de naam District U ontstaat op het voormalige Unilever-terrein in de komende jaren een nieuw woon-werkgebied, gelegen tussen de Maas en het historische centrum van Vlaardingen.

De studio’s zijn voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters, die binding hebben met Vlaardingen en actief willen zijn in deze omgeving. De studio’s leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. De studio’s worden in de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein en mogen daar 10 jaar staan.

Het project genaamd ‘Fairland Studios’ bestaat uit 318 tijdelijke woningen van ca. 27 m2. Het betreffen comfortabele zelfstandige studio’s met een eigen keuken, badkamer en balkon. De studio’s worden daarnaast volledig gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd aan de bewoners.

Naar verwachting zullen de studio’s - die voor een periode van maximaal 10 jaar zullen blijven staan – in de loop van september klaar zijn voor bewoning. Bouwbedrijf KOERS is betrokken voor de realisatie en werkt momenteel aan de opbouw en het opknappen van de studio’s.

Gapph Vastgoedbeheer zal de verhuur aan toekomstige bewoners verzorgen maar neemt ook het beheer van de tijdelijke woonstudio’s op zich.

Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. Wonen, werken en recreëren komen samen, met een snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. In totaal worden 2450 tot 3100 nieuwe woningen gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoogstedelijke bouw en groen.

Laatste nieuws

Evenementen