Tijdelijke kringloopwinkel W&D in voormalige V&D Schalkwijk

In de voormalige V&D in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem opent een tijdelijke kringloopwinkel genaamd W&D. Dit in aanloop naar de definitieve herontwikkeling. 

Volgens lokale media opent op 13 april aan het Rivièraplein 3 op de begane grond een winkel van 1500 m². W&D, een keten van kringloopwinkels van de christelijke NGO Woord en Daad, heeft in totaal 23 winkels.

In 2016 kocht de supermarktondernemer Kees Jan Hoes met zijn vastgoedbedrijf Lunee het voormalige V&D pand in de gelijknamige wijk Schalkwijk van CBRE Global Investors. Hij gaat het gebouw slopen en daarvoor in de plaats woningen, horeca en detailhandel realiseren. Eerder nam hij al andere posities in het winkelcentrum over.

Voor de crisis wilde ING Real Estate winkelcentrum Schalkwijk herontwikkelen en nieuwbouw toevoegen. Nadat de bank zich uit vastgoedontwikkeling had teruggetrokken en de V&D door het faillissement de deuren sloot, liepen de bezoekersaantallen verder terug.
Om het tij te keren willen Hoes, andere ondernemers en de gemeente stevig investeren in een nieuw multifunctioneel plan, dat minder grootschalig is als het vorig plan van ING. Het omvat niet alleen retail, maar ook wonen, horeca, bioscoop, een bibliotheek en stadsdeelkantoor. Op de plek van de V&D moet een woontoren verrijzen.

Het nieuws over de tijdelijke W&D komt tegelijk met de opening van Hudson's Bay in het centrum van Haarlem.