Ten Brinke verkoopt drie woonprojecten in Duitsland voor € 74 mln

Bouwende ontwikkelaar Ten Brinke uit Varsseveld heeft drie nieuwbouwprojecten in het Duitse Mannheim, Neurenberg en Fürth verkocht aan de Duitse beleggingsbeheerder Kingstone Real Estate.

Kingstone, dat zich richt op projecten in Duitsland, de Benelux en Midden-Europa, verwerft de portefeuille namens haar Kingstone Bezahlbares Wohnen Deutschland institutioneel vastgoedfonds voor een totaalbedrag van € 74 mln. Verkoper Ten Brinke, die vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland heeft, is de ontwikkelaar en aannemer van de drie wooncomplexen.

De drie woonobjecten omvatten in totaal 180 wooneenheden, enkele kleine commerciële eenheden en een kinderdagverblijf op een totale huuroppervlakte van 15.700 m². Voor het merendeel van de woningen is een subsidie van € 10 mln afgegeven door de Duitse overheid.

In Mannheim worden 60 appartementen gerealiseerd aan de rivier Altrhein. Het project in Neurenberg telt 77 wooneenheden op een centrale locatie en het project in Fürth bestaat uit 43 appartementen. De woonwijken in Mannheim en Fürth worden gebouwd volgens de KfW-efficiëntiehuis 55 EE-norm, de woonwijk in Neurenberg volgens de KfW-efficiëntiehuis 40 NH-norm.

Laatste nieuws

Evenementen