TH Real Estate koopt kantoor Oracle

TH Real Estate heeft kantoorgebouw The Warehouse in de binnenstad van Amsterdam voor circa € 50 mln overgenomen van een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International.

Het pand is recent volledig gerenoveerd door gedelegeerde ontwikkelaar Peak Development en biedt met vijf verdiepingen een verhuurbaar vloeroppervlak van 6324 m². Het is volledig verhuurd aan Oracle Nederland.
The Warehouse bevindt aan de Nieuwevaart 5, vlakbij het Scheepvaartmuseum. Het ligt op 1 km van het centraal station van Amsterdam en op minder dan 25 minuten met de auto en het openbaar vervoer van de luchthaven. Het heeft een duurzaamheidscertificaat Breeam Very Good en bij het kantoorgebouw horen 41 parkeerplaatsen op het buitenterrein en 274 fietsplaatsen.
Het is verworven in opdracht van het European Cities Fund van TH Real Estate. Dit fonds richt zich op inkomsten genererend vastgoed in 'toekomstbestendige' steden in heel Europa. Nederland heeft een sterke en verbeterende vastgoedmarkt en de belegger beschouwt Amsterdam als een van Europa's top financiële centra. 

Liz Sworn, co-fund manager van het European Cities Fund bij TH Real Estate: "Amsterdam is een magneet voor millenials en een van de jongste steden in Europa. Naar verwachting zal de bevolking de komende 15 jaar met 163.000 toenemen. In deze periode zal het aantal mensen onder de 40 jaar met meer dan 66.000 toenemen. Het stadscentrum is een 'go-to'-bestemming aan het worden voor veel bedrijven, met name bedrijven die een jong en internationaal personeelsbestand willen aantrekken."

"Amsterdam is een van de liquide 'non-gateway kantoorcentra' en profiteert van een relatief lage volatiliteit. De stad onderscheidt zich van Londen, Parijs en Berlijn, wat gunstig is als het Fonds in de toekomst zijn kantoorportefeuille uitbreidt. Bovendien liggen de metrages van kantoren in het stadscentrum van Amsterdam meestal tussen de 1000-2500 m², waardoor het grote formaat van The Warehouse uniek is met meer dan 6000 m²."

TH Real Estate werd geadviseerd door Knight Frank / NL Real Estate en Loyens & Loeff. NL Real Estate is aangesteld als asset managerr. Cushman & Wakefield en Osborne Clarke vertegenwoordigden Angelo Gordon en APF International.

Het Warehouse wordt de zesde asset in het Fonds. In de portfolio zitten verder het winkelcentrum Kamppi, het belangrijkste winkelcentrum van Finland in Helsinki en Meraville Retail Park, een van de grootste retailparken van Italië, gelegen in Bologna.

De overname van The Warehouse volgt op de recente aankondiging door TH Real Estate dat € 422 mln extra is opgehaald voor het Fonds. Dit geld is afkomstig van vijf internationale investeerders. Het Fonds bestaat uit investeerders uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Italië, Ierland, de Verenigde Staten en Australië en heeft tot op heden circa € 1 mrd aan eigen vermogen opgehaald.