Syntrus Achmea koopt complex West Beat in Amsterdam-West

Het gebouw aan de Lelylaan met 150 woningen met een binnentuin, circa 3500 m² aan werkplekken, horeca in een plint boven een parkeergarage met 117 parkeerplaatsen zal in 2020 door Lingotto worden opgeleverd.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zal West Beat onderbrengen in Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Een prijs is niet bekendgemaakt.

Heddes Bouw & Ontwikkeling begint deze maand met de bouw, in opdracht van ontwikkelaar Lingotto. De gemeente Amsterdam vroeg bij gunning van het project om een ‘nieuw icoon’ dat het stadsdeel Nieuw-West meer moet verbinden met het gebied binnen de ring A10.

Ontwikkelaar Lingotto, bekend van de A’dam Toren en de Kauwgomballenfabriek, heeft deze wens vertaald in een multifunctioneel gebouw met onder meer een grote open ruimte (‘Open Space’) voor ontmoetingen tussen bewoners, gebruikers en buurtbewoners. Architect van West Beat is Studioninedots.

In de ‘Superruimte’ zijn straks werkplekken, horeca en een podium te vinden. Daarnaast is de ‘Olifantenruimte’ één van de bijzondere werkruimten in het pand. West Beat is bedoeld als een mixed-usegebouw. Met een EPC-norm van -0,05 en het toepassen van onder meer groene gevels is het gebouw zeer duurzaam.