Sweco versterkt zich met Valstar Simonis

Het architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco Nederland heeft bekendgemaakt dat het Valstar Simonis overneemt. De ruim zestig experts van dit advies- en ingenieursbureau, gespecialiseerd in duurzaamheid, comfort en veiligheid in gebouwen, voegen zich bij de 2.200 architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco in Nederland.

Met de overname wordt Sweco op het gebied van duurzame gebouwen één van de meest toonaangevende spelers in Nederland. De vraag naar duurzame en toekomstbestendige oplossingen in de gebouwde omgeving neemt steeds verder toe. Zo vraagt de markt om innovatie op het gebied van duurzaamheid, stijgt de vraag naar renovatie van bestaand vastgoed en wordt gebouwbeheer steeds complexer. De missie van Valstar Simonis is het maximaal inzetten van kennis voor een gezonde en houdbare wereld. Dit sluit naadloos aan op de missie en ambitie van Sweco.

Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland: ‘Ik ben trots dat we ons verder kunnen versterken op dit vakgebied. Met de kennis en kunde van de experts van Valstar Simonis worden we een nog grotere speler op het gebied van duurzaamheid, comfort en veiligheid in gebouwen.’ Theo de Boer, Valstar Simonis: ‘Dat we bij Sweco gaan horen betekent veel voor ons. De overname biedt ons ruimte voor continuïteit en de mogelijkheid om nog meer slagkracht te hebben en impact te maken: voor opdrachtgevers én de maatschappij.’

Naast het nieuws over de overname van Valstar Simonis, maakt Sweco vandaag ook de cijfers van het tweede kwartaal bekend. De EBITA marge bedroeg het afgelopen kwartaal 8,3%, ten opzichte van 6,9% in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg vorig kwartaal naar €71 mln, ten opzichte van €61 mln in dezelfde periode vorig jaar.