Stichting Hondsrugpark presenteert nieuwbouwplannen in Amstel III

Stichting Hondsrugpark presenteert tijdens de Provada haar nieuwbouwplannen van 30.000 woningen tot 2030 in Amsterdam-Zuidoost.

Er komen 30.000 woningen bij tot 2030 in Amsterdam-Zuidoost. Amsterdam groeit daarmee de komende jaren het snelst aan deze kant van de stad. Dat is zeker het geval in Hondsrugpark, waar nog dit jaar de bouw start van de eerste woontorens.

Het Hondsrugpark is voorzien op de plek van de huidige Hondsrugweg, die als onderdeel van Amstel III van het ArenA-gebied naar Ikea in Zuidoost loopt. In overleg met de gemeente wil de Stichting Hondsrugpark deze weg en de brede strook eromheen zoveel mogelijk vergroenen tot een levendig stadspark. Hier komen circa 5000 woningen, verschillende werkplekken, scholen en alle voorzieningen.

De nieuwe bewoners – die vanaf 2021 hun intrek nemen komen te wonen op loopafstand van winkel- en uitgaansvoorzieningen van het ArenAgebied en Amsterdamse Poort. De ontsluiting is voor iedereen die er woont of werkt goed: via het openbaar vervoer ben je vanaf station Bijlmer Arena of metrostation Bullewijk binnen 16 minuten op de Zuidas, Schiphol, het centrum van Amsterdam of Utrecht Centraal. Aan de Stichting Hondsrugpark zijn Wonam, Vastint, COD, DUQER, Certitudo en Synchroon verbonden. In het kader van hun samenwerking lanceren zij tijdens de Provada onder meer een gezamenlijke website. Ook wordt het Freezone festival dat plaats vindt op 14 september gepresenteerd.

De toelichting op de plannen voor Hondsrugpark vindt plaats tijdens een mini symposium van de gemeente Amsterdam waarbij ook de verschillende vastgoedontwikkelaars hun plannen presenteren op dinsdag 4 juni op de Provada in zaal E. De start van het mini symposium is om 15.00 uur, de presentatie van de plannen voor Hondsrugpark is om 16.00 uur voorzien.