Stichting Hivos huurt 1500 m² in Sijthoff City

Stichting Hivos heeft een langjarig huurcontract getekend voor circa 1500 m² in Sijthoff City aan de Grote Marktstraat 43 in Den Haag.

Sijthoff City is gelegen aan een van de drukste winkelstraten in Den Haag. De Grote Marktstraat verbindt verschillende winkelgebieden tussen het Spui en de Grote Markt. Daarnaast is de locatie ook dichtbij het politieke centrum, Den Haag Nieuw Centrum en het Wijnhavenkwartier. Bus- en tramhaltes bevinden zich binnen één minuut lopen. Ook op loopafstand bevinden zich vier parkeergarages die goed bereikbaar zijn vanuit andere steden.

Sijthoff City werd vanaf 2013 volledig herontwikkeld door JP van Eesteren, naar een ontwerp van V8 Architects. Het gebouw bestaat uit circa 11.500 m² waarvan ongeveer 6.300 kantoorruimte en 4800 m² winkelruimte. Sijthoff City heeft het Breeam-certificaat Very Good ontvangen voor de nieuwbouw ontwerpfase en is in het bezit van een Energielabel A.

Vorige week werd bekend dat Stichting Cordaid 1900 m² huurt in het gebouw. Dit is net als Hivos een internationale NGO. Hivos is een internationale organisatie die zoekt naar nieuwe oplossingen voor hardnekkige wereldproblemen. Bij Hivos werken in totaal 315 mensen, waarvan 112 op het hoofdkantoor in Den Haag. Hivos heeft regiokantoren in Zimbabwe, Kenia, Indonesië en Costa Rica. Het hoofdkantoor is nu nog gevestigd aan de Raamweg 16 in Den Haag.

Deze herontwikkeling past precies in het plan van de gemeente Den Haag om van de Grote Marktstraat een winkelstraat te maken die kan wedijveren met de grote winkelstraten in Europese hoofdsteden.

Met de verhuur aan Hivos blijft er in Sijthoff City nog circa 1000 m² kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Daarnaast zijn er nog een aantal units op flexibele basis in het Business center van Sijthoff City te huur.

CBRE adviseerde de verhuurder Bryant Park Maxima VII en haar asset manager Cording Real Estate Group, collegiaal met Nadorp Makelaars bij deze transactie. De huurder Hivos werd geadviseerd door Huurdersland.