Stebru ontwikkelt aan Binckhorsthaven Den Haag

Stebru ontwikkelt op de kop van de Binckhorsthaven een nieuw gebouw waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden.

Onderdeel van het nieuwe gebouw is de integratie van de voormalige Jeugdherberg Ockenburg ("Van Klingeren Vleugel"). In het gebouw komen 146 woningen, ruimtes voor start-ups, een loft-hotel, horeca en voldoende parkeerplekken voor alle gebruikers. Vooruitlopend op de ontwikkeling wordt de buitenruimte rond de Binckhorsthaven sterk verbeterd met herinrichting van de Melkwegstraat, een nieuwe plek voor sport en ontspanning en het toevoegen van extra groen.

De verrassende kant van het Haagse centrum ontwikkelt zich in een hoog tempo van een bedrijventerrein naar een volwaardige nieuwe innovatieve woon-werkwijk met veel groen en recreatiemogelijkheden. Als vierde locatie, na het Junoblok, Binck-eiland en de Trekvlietvlietzone krijgt nu ook de Binckhorsthaven een nieuw aangezicht. Wethouder Revis hierover: 'Als de locatie op de hoek van de Saturnusstraat en de Melkwegstraat langs de Binckhorsthaven af is, vormt dit gebied een soort schiereiland met het KPN-gebied. Op het dak van het van Klingerenpaviljoen komt een groen dak met water en wellicht zelfs een geweldig dakterras met uitzicht over de gehele Binckhorst. Zo kunnen de mensen zo dicht bij het centrum optimaal genieten van Den Haag.'

In de twee woontorens van 50 en 70 meter hoog komen 146 woningen, waarvan de helft sociale woningbouw. De woningen variëren tussen de 50 en 150 m² en zorgen daarmee voor een goede diversiteit aan nieuwe bewoners in het gebied. Daarnaast biedt deze locatie ruimte aan een designhotel, horeca en plekken voor start-ups. De plannen zullen tussen 2017 en 2020 worden gerealiseerd, beginnend met het vergroenen en het verder verbeteren van de buitenruimte in 2017.

Ontwikkelaar Stebru zal in dit project samenwerken met Studio Leon Thier, HVE architecten, De Mannen van Schuim, Aad Bouwhuis Vastgoedadvies en Fakton Capital.