Startuphub breidt uit in Groot Handelsgebouw

CIC, een internationale ontwikkelaar van innovatiecampussen, gaat haar locatie in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam uitbreiden. CIC heeft daartoe een langjarige overeenkomst getekend met vastgoedbelegger en gebouweigenaar Jamestown. 

CIC breidt haar vierkante meters in het monumentale bedrijfsverzamelgebouw uit met 1.136 m2 aan extra gebruiksruimte. Hierdoor groeit  de totale oppervlakte van de campus in het gebouw groeit tot 11.710 m2.

CIC en Jamestown werken sinds 2019 samen en bieden startups een plek om te floreren en samen te werken binnen een internationaal netwerk. De Amerikaanse aanbieder van flexibele werkruimtes opende in 2016 met CIC Rotterdam haar eerste internationale vestiging in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Steeds meer startups in Rotterdam

De startupcommunity in de Maasstad groeit hard en met de extra ruimte die het nu in gebruik neemt, kan CIC meer werkplekken creëren om aan de stijgende vraag te voldoen. Bedrijven die momenteel gevestigd zijn in de Rotterdamse innovatiecampus zijn onder meer ontwikkelaar van groene technologieën TransitionHero, groene waterstofproducent SwitcH2 en advieskantoor voor de energietransitie ROCC.

'Rotterdam speelt een belangrijke rol in het wereldwijde innovatielandschap, onder andere op het gebied van clean tech, logistiek en life sciences. De stad is een toegangspoort naar de rest van Europa', aldus Joyce Kornet-Vreugdenhil, general manager van CIC Rotterdam.

Lees ook: Een kantoor waar je ook je kind mee naartoe neemt

CIC Rotterdam biedt in het Groot Handelsgebouw volledig ingerichte kantoren en werkplekken aan meer dan 250 tech-, life sciences- en clean techondernemers. Daarnaast biedt CIC relevante diensten aan die de  innovatie moeten aanjagen waaronder een visaprogramma voor startups om kenniswerkers naar ons land te halen en een ‘soft-landing’ programma voor bedrijven die internationaal willen uitbreiden. CIC Rotterdam werd onlangs opgenomen in de prestigieuze Financial Times ranglijst van Europese startuphubs.

Knooppunt internationale handelsstromen

Jamestown CEO Michael Phillips. 'We willen de climate techsector van Rotterdam, en in het bijzonder die in het Groot Handelsgebouw, verder doen opbloeien. Het Groot Handelsgebouw is van oudsher een knooppunt van internationale handelsstromen. Samen met CIC willen we voortborduren op deze geschiedenis voor de volgende generatie ondernemers.'

Per 30 juni 2024 heeft Jamestown $11,7 miljard aan vermogen onder beheer en een portefeuille in belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Huidige en voormalige projecten van Jamestown zijn naast het Groot Handelsgebouw in Rotterdam One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon

Laatste nieuws

Evenementen