Start Bouw Martinus Nijhoflaan Delft fase 2

Op vrijdag 11 juni is in Delft de bouw van het project Martinus Nijhoflaan fase 2 met 260 woningen officieel van start gegaan.

In de wijk Voorhof realiseert VORM Ontwikkeling en VORM Bouw een woontoren van twintig verdiepingen en 260 appartementen in het sociale en middenhuursegment. VORM heeft het project afgestemd op de wens van de gemeente om meer betaalbare huurwoningen voor starters te realiseren in Delft. Het project is verkocht aan een dochtermaatschappij van verzekeraar Athora Netherlands (RE Young Urban Housing) en wordt medio 2023 turn-key opgeleverd.

In de woontoren aan de Martinus Nijhofflaan komen appartementen variërend van 30 tot 85 m². De bewoners hebben de beschikking over een gezamenlijk daktuin op de 9de verdieping, wasserette, woonkamer, toiletten, lobby, inpandige fietsenstalling en een huismeester. Met fase 2 van het project Martinus Nijhofflaan wil de gemeente en de belegger een zo breed mogelijke doelgroep – van starters en young professionals – aanspreken.

De woontoren van circa 65 meter hoog krijgt een aantrekkelijk en luxe aanzien, onder andere door de 9 meter hoge raampartijen van de commerciële ruimte op de begane grond van circa 265 m² (horeca). Een naastgelegen parkeergarage van Albert Heijn is direct toegankelijk voor bezoekers en bewoners via een loopbrug op de 3de verdieping van de woontoren. De bewoners kunnen tevens gebruik maken van 8 elektrische deelauto’s die een plek krijgen op het parkeerterrein aan de Roland Holstlaan. 

De bouw van fase 2 neemt slechts 24 maanden in beslag door toepassing van een prefab betonnen casco bouwmethode. Het project past uitstekend bij de doelstelling van VORM om duurzamer, sneller en nog meer betaalbare woningen te bouwen om de krapte op de woningmarkt tegen te gaan. De toren wordt uitgerust met duurzame buffervaten, voor het opslaan van warm tapwater. Te samen met een goede isolatie kan het gebouw uitgerust worden met een duurzame warmte-opwekkingsinstallatie voor warmte en warm tapwater. Door deze toepassing en een beperkt warmtegebruik van de compacte woningen is het ook mogelijk om het gebouw met een lage aansluitwaarde aan te sluiten op het nieuwe stadverwarmingsnet van de gemeente Delft. Omdat nog niet 100% zeker is of het stadverwarmingsnet (tijdig) wordt gerealiseerd is het gebouw zo ontworpen dat beide opties mogelijk zijn.  

Het project Martinus Nijhofflaan is ontwikkeld door VORM Ontwikkeling en wordt in opdracht van RE Young Urban Housing gerealiseerd door VORM Bouw, in samenwerking met architect Groosman, constructeur Van Boxsel Engineering, Energie- en Installatieadviseur Viac en Brand en Bouwfysisch adviseur Buro Bouwfysica.

Laatste nieuws

Evenementen