Stadgenoot veilt eerste Solid aan huurders

AMSTERDAM - Corporatie Stadgenoot heeft online met ongeveer 120 deelnemers 39 ruimten in Solid 11 in Amsterdam Oud West geveild. Het hoogste winnende bod is 25 euro en het laagste is 6,5 euro per m[sup]2[/sup] per maand. De verhouding ondernemen en wonen ligt op 60/40. Het gebouw is in totaal 7000 m[sup]2[/sup] groot en heeft geen bestemmingsplan. De winnende huurders huren de vloer en kunnen hun eigen Solidruimte invullen en afbouwen.

AMSTERDAM - Corporatie Stadgenoot heeft online met ongeveer 120 deelnemers 39 ruimten in Solid 11 in Amsterdam Oud West geveild. Het hoogste winnende bod is 25 euro en het laagste is 6,5 euro per m2 per maand. De verhouding ondernemen en wonen ligt op 60/40. Het gebouw is in totaal 7000 m2 groot en heeft geen bestemmingsplan. De winnende huurders huren de vloer en kunnen hun eigen Solidruimte invullen en afbouwen.

Er komen grote ondernemers, gezinnen van allerlei samenstellingen en afkomst, startende ondernemers en sociale huurders wonen en werken in het gebouw.
Omdat Stadgenoot er van uitgaan dat het gebouw 200 jaar blijft staan en omdat Solids zo duurzaam gebouwd zijn, blijven de beheerkosten laag. De rendementeis komt daarmee gelijk aan die van sociale huurwoningen. De verhuurder is eigenaar van het casco, de huurder bepaalt de functie.
Eind juni komen Solid 1 en 2 in Amsterdam op de markt.