Stadgenoot start bouw Kavel 2 op Oostenburg

Op Oostenburg is de eerste paal geslagen van de nieuwbouw op Kavel 2. Dit project bestaat uit 154 woningen en wordt ontwikkeld door de Amsterdamse corporatie Stadgenoot.

De officiële handeling werd verricht door wethouder Laurens Ivens en directeur Marien de Langen van Stadgenoot. Het plan bestaat uit een woongebouw met 97 studio's van circa 30 m² in het sociale huursegment en twee woongebouwen met in totaal 54 middeldure huurwoningen. Deze krijgen een oppervlakte tussen 50 en 80 m². Ook komt er een fietsenloods en een bedrijfsgebouw van 385 m². De planning is dat kavel 2 in 2020 wordt opgeleverd. 

Stadgenoot bouwt de komende jaren mee aan een nieuw stuk stad in het centrum van Amsterdam. Op Oostenburg, een van de oostelijke eilanden. Bij veel Amsterdammers bekend als het voormalige Stork terrein of van de succesvolle horeca Roest en Rosa & Rita en het grote INIT gebouw langs het spoor. De komende jaren verandert Oostenburg in een wijk met ongeveer 1500 woningen, waarvan 500 gebouwd door Stadgenoot verspreid over verschillende kavels.

Er komen in totaal 400 sociale huurwoningen, waarvan 320 woningen bestemd zijn voor jongeren en 80 voor ouderen. Voor huishoudens met een middeninkomen bouwt Stadgenoot 100 appartementen.