Staatssecretaris Mona Keijzer tekent vijf nieuwe RetailDeals

De gemeenten Coevorden, Gorinchem, Gennep, Weststellingwerf en de regio Parkstad Limburg hebben maandag 11 maart in bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) tijdens het Retailagenda Innovatie Festival in Roosendaal nieuwe RetailDeals getekend.

Een RetailDeal houdt in dat gemeenten het initiatief nemen om belangrijke stakeholders bij elkaar te brengen en samen tot een toekomstgericht beleid voor de detailhandel te komen. Sinds de start van de Retailagenda in 2015 hebben nu totaal 158 gemeenten en zeven regio’s een RetailDeal gesloten. Ook alle 12 provincies hebben een RetailDeal getekend. Keijzer noemt het ‘misschien wel de winst van de crisis dat partijen hebben leren samenwerken’.

Werkbezoek
De staatssecretaris bracht in de ochtend op uitnodiging van Detailhandel Nederland een werkbezoek aan smart city Roosendaal en sprak daar met lokale ondernemers over de wijze waarop gemeente en winkels consumenten naar het winkelgebied kunnen trekken. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Tijdens haar aanwezigheid op Retailagenda Innovatie Festival wees Keijzer op het belang van innovatie voor de sector. Ze verwees naar aan het onlangs gelanceerde online platform Retail Insiders, dat actuele data, onderzoek en kennis biedt over de online en offline retail.

Succesvol innoveren
Daarnaast nam ze  het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie de “Succesvol innoveren in winkelgebieden”; een  spoorboekje dat onder meer ingaat op de wijze waarop innovatie in een stad of winkelgebied kan worden gestimuleerd. Retail verkeert nog altijd in zwaar weer, met faillissementen zoals Intertoys als gevolg. Om te zorgen dat medewerkers in de retail een goed toekomstperspectief houden, kunnen medewerkers gebruik maken het platform Youfit@retail voor gratis loopbaancoaching, advies en praktische tests.

Foto v.l.n.r.: Irma IJdens (projectleider van het thema Lokale transformatie bij de Retailagenda), Jan Zwiers (gemeente Coevorden), Joost van der Geest (gemeente Gorinchem), staatssecretaris Mona Keijzer, Roelof Theun Hoen (gemeente Westellingwerf), Marijke van Hees (voorzitter van de Retailagenda), Janine van Hulst (gemeente Gennep) en Martin de Beer (Parkstad Limburg).