Snippe start grootste kantorentransformatie van Nederland

Ontwikkelaar Snippe Projecten start woensdag officieel met de grootste kantorentransformatie van Nederland.

Ontwikkelaar Snippe Projecten start woensdag officieel met de grootste kantorentransformatie van Nederland.

Dan wordt begonnen met de sloop van de eerste kantoorgebouwen in Bergwijkpark in Diemen-Zuid die plaats moeten maken voor Holland Park. Wat nu een kantoorgebied is van 30 hectare met vooral structureel leegstaand vastgoed aan de rand van Amsterdam, wordt getransformeerd naar een nieuwe, stedelijke woonwijk met ruim 3000 woningen. In 2015 wordt begonnen met de bouw van de eerste woningen.

Ruim 100.000 m² ongewilde kantoormeters - die nu voor meer dan 90% leeg staan - maken plaats voor een woonwijk met grachten en een park. Het aantal te slopen vierkante meters kantoorruimte is ruwweg vijf keer de Amsterdamse Bijenkorf. De nieuwe wijk direct naast Amsterdam-Oost grenst aan de Campus Diemen-Zuid, waar 50.000 m² kantoorruimte is hergebruikt voor 1000 studentenwoningen met voorzieningen.

Holland Park is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Sjoerd Soeters, bekend van onder andere het Amsterdamse Java-Eiland en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Soeters ontwerpt ook een deel van de woningen, naast andere Nederlandse architecten.